Proizvodni pogon

GMP, Clean Room, ISO certifikati, motivirani zaposlenici – to je proizvodnja u Hajduk plastičnoj ambalaži.

Povećanjem zahtjeva u području ambalaže koja dolazi u neposredan kontakt s hranom, naša je tvrtka 2013. godine uspješno privela kraju investiciju i opremanje novog proizvodno-skladišnog pogona s kontrolnim laboratorijem u iznosu od 18.000.000,00 kuna. U planiranju razvoja vođeni smo zahtjevima norme ISO 15378 za primarni pakirni materijal za medicinsku industriju koji je izuzetno zahtjevan u pogledu infrastrukture, opreme i edukacije zaposlenika.

Ukupna površina kompleksa je 6500 m2 – tlocrtna bruto površina građevine je 1320 m2 i zelene površine 3500 m2. Postoji mogućnost proširivanja proizvodno-skladišnih kapaciteta.

Zagrijavanje građevine osigurano je rekuperacijom topline oslobođene iz proizvodnog procesa te, uz ispunjenje dodatnih zahtjeva, dobiven je energetski certifikat B.

U svrhu brige za okoliš uvedeno je kontrolirano zbrinjavanje otpada.

Proizvodnja se odvija u dva pogona; kontrolirani klasificirani prostor – čista soba klasa D/8 i kontrolirani neklasificirani prostor. Ukupno je postavljeno 18 linija za proizvodnju ambalaže (boca, zatvarača, poklopaca, odmjernih elemenata).

Skladištenje gotove ambalaže osigurano je u kontroliranim uvjetima.

Kontinuirane edukacije zaposlenika prema zahtjevima dobre proizvođačke prakse u farmaceutskoj industriji znatno doprinose povećanju kvalitete gotovog proizvoda. Briga za zdravlje zaposlenika definirana je redovnim sistematskim pregledima, a uz obavezno zdravstveno osiguranje zaposlenika ugovoreno je i dodatno kolektivno zdravstveno osiguranje preko osiguravajuće kuće.

Kupcima nudimo personalizirana rješenja; fleksibilni smo u razvoju specifičnih zahtjeva svakog kupca te nastojimo biti pouzdan dugogodišnji partner svojim kupcima i zaposlenicima u našoj tvrtci.